attvaramamma

Uppåt, framåt, hålla igen, köra på

Family living Permalink0
Nu har jag gjort en vecka på 75% och det har gått över förväntan. Jag har dock märkt av hjärntröttheten som smugit sig tillbaka. Jag gör aktiva val på min arbetsplats som att tex inte ta fikarast när det sitter 5 personer eller fler i personalrummet. Vi får max vara 8st utspridda på samma plats under raster/möten mm.
 
Även om 2020 medförde en pandemi och en sjukskrivning pga utmattning, så har det inte enbart varit dåligt. Speciellt inte nu, när jag försöker hitta tillbaka. Det känns som att hela världen tvingats sakta ned och tack vare det, upplever jag det, inte lätt, men lättare, att försöka komma tillbaka. Upplever ökad förståelse för att allt inte kan gå i 190 gällande mig längre. Världen anpassar sig och jag försöker också göra det. Man förstår på ett annat sätt att energin inte räcker till allt.
 
Jag brukar säga att jag har en handfull energi och därför är jag väldigt noga med hur jag fördelar den, för den energin jag har ska räcka till: jobbet, barnen, djuren, hemmet, min partner, mig själv mm. Det är inte alltid lätt. Ibland kör jag på för hårt, vilket kräver längre återhämtning. Men det är en process och jag lär mig längs vägen. Det jag är mest tacksam över just nu är ändå att jag börjat le och skratta igen, med hjärtat!
 
 
Till top